Odbornosť alebo outsourcing? Prečo IT firmy volia Coderama | Coderama
Remote / Rotácie na projektoch / Refferal bonus 2000€ / Work&Travel.
Získaj odhad platu

Vieme, že ak si najlepší, môžeš pracovať pre kohokoľvek.

Preto ti ponúkame okrem skvelých BENEFITOV aj adekvátne platové ohodnotenie. Vyplň náš dotazník a my ti na základe tvojich skúseností vypracujeme odhad tvojej budúcej výplaty v CODERAMA.

Napíšte nám:

Späť

Môžete byť odborník na všetko, alebo mať na všetko odborníkov

Alexandra Gálfyová|21.06.2024

Odbornosť vs. outsourcing: Ako získať najlepších IT špecialistov pre váš biznis

V súčasnom svete podnikania sa často stretávame s otázkou, či je lepšie byť odborníkom na všetko, alebo radšej mať na všetko odborníkov. Táto dilema je obzvlášť výrazná v oblasti informačných technológií (IT), kde sa odborné znalosti a zručnosti neustále vyvíjajú. Ako povedal Steve Jobs: „Nemá zmysel najať šikovných ľudí a hovoriť im, čo majú robiť. Najímame šikovných ľudí na to, aby nám povedali, čo máme robiť.“

Význam špecializácie v IT

IT sektor je jedným z najrýchlejšie sa meniacich odvetví. Nové technológie a nástroje sa objavujú takmer denne. Pre podniky to znamená neustálu potrebu adaptácie a inovácie. Ak chce firma držať krok s týmto vývojom, potrebuje odborníkov s hlbokými znalosťami a skúsenosťami v konkrétnych oblastiach. Byť odborníkom na všetko je prakticky nemožné. Preto je outsourcing v IT svete taký dôležitý.

Pri IT outsourcovaní môžete rýchlejšie meniť špecialistu na základe vašich aktuálnych požiadaviek. Partnerská spoločnosť, ako je CODERAMA, vám dokáže odporučiť už preverených IT odborníkov na konkrétne technológie. Týmto spôsobom získate istotu, že máte k dispozícii najlepších možných špecialistov, ktorí presne vyhovujú vašim potrebám a dokážu efektívne prispieť k dosiahnutiu vašich cieľov.

Prečo IT špecialisti preferujú freelancing

Mnohí IT špecialisti sa rozhodujú pre kariéru freelancera z viacerých dôvodov. Sloboda, flexibilita a možnosť pracovať na rôznorodých projektoch sú len niektoré z nich. Freelancer má možnosť vyberať si projekty, ktoré ho zaujímajú, a prispôsobiť si pracovný čas podľa svojich potrieb. Tento trend vedie k tomu, že firmy čoraz častejšie využívajú služby freelancerov namiesto toho, aby najímali zamestnancov na plný úväzok.

Výhody spolupráce s overeným partnerom

Spolupráca s overeným partnerom pri outsourcingu IT služieb prináša viaceré výhody. Partneri, ako je CODERAMA, majú prístup k širokej databáze overených IT špecialistov a freelancerov. Títo odborníci prechádzajú dôkladným výberovým procesom, ktorý zaručuje ich kvalitu. Okrem toho, partneri často poskytujú aj ďalšie služby, ako je riadenie projektov a technická podpora. To umožňuje firmám sústrediť sa na svoje hlavné činnosti a nechávať technické detaily na odborníkov. Spolupráca s overeným partnerom, ktorý dokáže zabezpečiť kvalitný predvýber kandidátov, šetrí čas a peniaze. Tým sa eliminuje riziko, že firma investuje do ľudských zdrojov, ktoré nakoniec nebudú vyhovovať jej potrebám. Čo môže byť horšie ako investícia do človeka, ktorý po pár mesiacoch odíde alebo nezvláda svoje úlohy tak, ako sa očakávalo?

Kvalitný IT outsourcing

Príklady úspešného outsourcingu

Niekoľko príkladov úspešného outsourcingu môže poslúžiť ako inšpirácia. Mnohé globálne firmy, ako je Google alebo Microsoft, využívajú outsourcing IT služieb na realizáciu špecifických projektov. Týmto spôsobom môžu využiť špičkové technológie a odborné znalosti bez nutnosti zamestnávať veľký počet interných odborníkov. Toto riešenie im umožňuje rýchlo reagovať na nové výzvy a príležitosti na trhu.

V dnešnom svete je outsourcing kľúčovou súčasťou úspešného podnikania. Zvlášť v IT sektore, kde je náročné držať krok s neustálymi zmenami a vývojom, je outsourcing praktickým riešením. Spolupráca s overenými partnermi, ktorí dokážu zabezpečiť kvalitných odborníkov, je cestou k efektívnejšiemu a flexibilnejšiemu podnikaniu. Ako povedal Steve Jobs, najímajme šikovných ľudí, aby nám povedali, čo máme robiť. Outsourcing nám umožňuje získať tých najlepších odborníkov, ktorí nám pomôžu dosiahnuť naše ciele a zabezpečiť úspech na trhu.

Viac informácií a prípadové štúdie nájdete na CODERAMA portfólio.

Ako CODERAMA zabezpečuje kvalitu?

Naša spoločnosť má veľmi dobré referencie a bohaté portfólio partnerov, ktorým poskytujeme IT outsourcing špecialistov. Patria sem spoločnosti ako Notino, Kros, Kistler, ABB a ďalšie. Všetkých našich partnerov a projekty, na ktorých pracujeme, si môžete prezrieť v našom portfóliu na CODERAMA portfólio. Spoluprácou s nami získate nielen kvalitných odborníkov, ale aj partnera, ktorý vám pomôže dosiahnuť vaše ciele.

Alexandra Gálfyová

Marketing specialist

Čo je u nás nové?